Circuit Israel Iordania 7 zile
Supliment de single 165 €
Reducere 25% valabila pentru inscrieri pana la 30.10.2024
PROMO Reducere 12% la Excursiile Optionale pentru rezervari pana la 30.10!
Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!
Atentie! Excursiile optionale se pot rezerva doar la inscriere!!
Perioada | Loc in camera dubla |
---|---|
06.04; 04.05; 07.05; 08.05; 25.05; 01.06; 26.10; 09.11; 15.11;08.12; 21.12 | 540 euro |
Itinerariu
Haifa, Muntele Tabor, Nazareth, Petra, Amman, Madaba, Ierihon, Bethleem, Mănăstirea Sf. Sava, Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa, Ein Karem
Servicii incluse
- Bilet de avion + transferuri
- Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
- 6 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificării din Israel si Iordania
- Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
-Taxe de intrare la obiectivele din program
- Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română
Servicii neincluse
+185 € (taxe de aeroport + intrări la obiective)
+Taxe de rezervare și de viză pentru Iordania - 45 Euro/pers. (se achită la înscriere)
- Taxiul pe Muntele Tabor (10 Euro/pers, se achită în Israel)
- Taxiul la Mănăstirea Sf. Sava (10 euro/pers, se achită în Israel)
- Casti, Tips & porter în valoare de 5 Euro de persoană pe zi (se achită obligatoriu către ghidul local, în prima zi din fiecare țară, în funcție de numărul de zile petrecute în țara respectivă
- cheltuieli personale.
Program
Ziua 1, București – Tel Aviv – Tiberias
Prezentare in Aeroportul București OTOPENI pentru zbor București-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare din București cu destinația Tel Aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion-Tel Aviv. Dupa formalitațile vamale ne incepem pelerinajul in Țara Sfanta urcand coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. In orașul Haifa vedem panoramic frumoasele gradini suspendate Bahai și vizitam Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul).
Cazare și cina la hotel in Tiberias/Nazareth.
Ziua 2, Tiberias – Muntele Tabor – Nazareth – Cana Galileii – Amman
Mic dejun. Vom merge catre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Dupa aceea ne deplasam catre Nazareth, cel mai populat oraș arab din Israel; este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de frații Moroșanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna Vestire in incinta careia se afla casa parinților Fecioarei Maria. Plecam catre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Opțional ne putem relaxa cu o croaziera pe Marea Galileii cu o barca asemenea celei de pe timpul Mantuitorului. Dupa amiaza ne deplasam la Ben She”an (Decapolis), trecand din Israel in Iordania. Ne indreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cazare si cina in hotel in Amman.
Ziua 3, Amman – Petra – Amman
Dupa micul dejun, vom vizita Petra, supranumit și orașul roșu. O minune a lumii, Petra este fara indoiala cea mai valoroasa comoara a Iordanului și cea mai importanta atracție turistica: un oras vast și unic ce a fost sculptat in munții Sahara de catre nabataeans acum mai bine de doua mii de ani și uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt in anul 1812. Principala intrare se face printr-un culoar ingust lung de un km (Siq) și flancat pe ambele parți de stanci inalte de 80 metri iar culorile formațiunilor de piatra sunt absolut uimitoare. La capatul aleii vei ajunge la Al-Khazneh: o fațada masiva sculptata din piatra roz pura ce diminueaza orice alta atracție in jurul sau. Aici vei descoperi totodata Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun. (incalțaminte comoda pentru mers pe jos aprox. 4 km). Parasim Petra și trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman și facem un tur panoramic al orașului. Cazare si cina la hotel in Amman.
Ziua 4, Amman – Madaba – Ierihon – Bethleem
Mic dejun. Ne indreptam catre “Orașul Mozaicului” – Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxa Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pamantului Fagaduinței: reprezentarea grafica conține doua milioane de bucați viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar și Delta Nilului. Vom continua turul spre Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a vazut pamantul fagaduinței și de unde ne vom bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului și a Marii Moarte. Deplasare spre granița și vom trece in Israel in dreptul orașului Ierihon-cel mai vechi oraș din lume, apoi ne indreptam spre valea Iordanului și vom vizita locul botezului lui Iisus; in apropiere este Manastirea Sf. Gherasim pe care o vom vizita și noi. Ne deplasam catre Ierihon, de unde vom avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Dupa aceea vom merge catre Manastirea „Dudul lui Zaheu”. Cazare si cina la hotel in Bethleem.
Ziua 5, Ierusalim, Muntele Maslinilor, Via Dolorosa
Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit și Orașul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce amintește de Inalțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul, Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”), Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocaința a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans și soarta pe care o va avea Ierusalimul, Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan și parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.
Ziua 6, Man. Sf. Sava – Bethleem, Biserica Nașterii Domnului – Ein Karem
Mic dejun. Dupa micul dejun ne vom deplasa in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastire care dateaza din sec V și care adapostește moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis doar barbatilor). Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”); de aici la proximativ 500m se afla Grota Laptelui, unde potrivit tradiției era adapostita Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul și sa fuga in Egipt. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica și locul unde s-a nascut ”cel mai mare Om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Cazare și cina la hotel in Bethleem.
Ziua 7, Man. Hozeva – Muntele Sion – Tel Aviv – București
Mic dejun. Deplasare catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe, locul unde a trait ultima parte a vieții sale Sf. Ioan Iacob Romanul și unde sunt unde sunt sfintele sale moastele. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina”si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Zidul Plangerii. Sosire la aeroport, decolare spre București. Ne indreptam catre Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv pentru formalitațile vamale și imbarcare pentru zborul de București. Decolare din Tel Aviv, sosire in București.
***pentru plecarile din 15.04, 29.04, 06.05, 27.05, 03.06 la intoarcere, decolarea din Tel-Aviv va fi la ora 21.30, sosirea in Bucuresti la ora 00.20
Trebuie sa vezi
Bethleem
Bethleem (casa painii, traducere din ebraica) este situat la 10 km sud de Ierusalim, avnd jumatate dintre locuitorii orașului creștini, jumatate musulmani. Biserica Nașterii Domnului este cea mai veche biserica creștina din Țara Sfanta, ridicata din ordinul imparatului Constantin deasupra peșterii Nașterii Mantuitorului. Forma actuala dateaza dintre anii 527-565. In prezent, biserica este sub trei jurisdicții: armeana, romano-catolica și greco-ortodoxa. In Grota Nașterii, locul nașterii Mantuitorului este marcat cu o stea de argint cu 14 colțuri daruita in 1717 de domnul Țarii Romanești, Nicolae Mavrocordat. Steaua, montata pe o placa de marmura alba, poarta o inscriptie in latina care se traduce: Aici a fost nascut Iisus Hristos de catre Fecioara Maria. In apropiere de Biserica Nașterii se afla Grota Laptelui: aici, conform tradiției, s-a refugiat Sfanta Familie dupa nașterea lui Iisus din fața furiei lui Irod, pana la fuga in Egipt.
Ierusalim
Ierusalimul este considerat oraș sfant pentru credințele iudaica, creștina și musulmana. In centrul Ierusalimului se inalța Muntele Templului. Aici se afla Zidul Plangerii, principalul loc sacru al evreilor, și Moscheea Al Aqsa cu sanctuarul islamic Cupola Stancii. In partea de nord a orașului vechi se afla Biserica Invierii, cel mai sfant loc de pe pamant pentru creștini, cu mormantul lui Iisus. Ca obiective creștine in Ierusalim avem: Via Dolorosa (Drumul Crucii), Biserica Invierea Domnului și Gradina Ghetsimani. Via Dolorosa este calea pe care Mantuitorul a fost dus spre Rastignire, incepand cu judecarea Sa in Pretoriu și terminand cu punerea in mormant. Drumul Crucii incepe din fața Porții Sfantului Arhidiacon Ștefan sau Poarta Leilor, traseul avand o distanța de aproximativ 1300 metri. Biserica Sfantului Mormant inițial a fost construita in secolul IV de Imparateasa Elena, iar cruciații au construit Biserica actuala pe temelia celei vechi in sec al XI lea. Aici sunt adapostite mai multe locuri importante cum ar fi: Mormantul Domnului, Golgota, Piatra Ungerii (lespede de piatra roșie, pe care Mantuitorul a fost așezat la coborarea de pe Cruce), peștera in care Imparateasa Elena a descoperit Crucea Domnului, altarul ce amintește de locul unde Iisus a fost dezbracat de hainele Sale și pironit in cuie pe Cruce. Inauntrul bisericii se afla, Muntele Golgota (locul unde Mantuitorul a fost rastignit). Gradina Ghetsimani are o intindere de aproximativ 20 hectare; cea mai mare parte a gradinii este in proprietatea Bisericii Ortodoxe, iar o mica parte in proprietatea Bisericii Romano-Catolice. Cuprinde 4 locuri importante precum: Biserica Sf. Ștefan, Peștera Ghetsimani, Biserica Mormantul Maici Domnului si Piatra Prinderii lui Iisus. Gradina Ghetsimani este locul in care Iisus venea cu Apostolii pentru a Se ruga, tot aici Iuda L-a vandut pe Mantuitorul pentru un pumn de arginți, cu un sarut mincinos, in amintirea acestui eveniment aici ridicandu-se Bisericii Tuturor Națiunilor sau Biserica Agoniei cum mai este cunoscuta.
Nazareth
Situat in partea nordica a Israelului, Nazareth este cel mai populat oraș arab din Israel, avand aproximativ 80.000 locuitori. Orașul Nazareth este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos, grație acestui fapt, orașul este un centru de pelerinaj creștin. Biserica Sf. Arhanghel Gavriil din a fost ridicata desupra izvorului considerat a fi al Fecioarei Maria și aflat in apropierea casei in care a locuit. Apa din izvor poate fi vazuta curgand in absida bisericii. Exista 18 biserici ale Bunei-Vestiri in Nazareth apartinand diferitelor confesiuni și comunitați. Biserica Catolica Buna-Vestire din Nazaret este o biserica moderna, in incinta acesteia aflandu-se locul casei Sfinților Ioachim și Ana. Biserica este cea mai mare biserica din orientul apropiat. A fost construita sub forma de crin, simbolul Fecioarei Maria. Biserica este decorata cu mozaicuri ale Fecioarei Maria donate bisericii de catre comunitați creștine din intreaga lume.
Petra
Orasul din piatra din pustiul Iordaniei capteaza atentia lumii intregi. “Una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”, dupa cum il descrie UNESCO, orasul a fost declarat in anul 1985 monument mondial. Petra este situata de-a lungul poalelor muntelui Hor, intinzandu-se apoi pe laterala estica a vaii Arabah, cuprinsa intre Marea Moarta si Golful Aqaba. Pe parcursul a 1,2 km, cat se intinde defileul, drumul sinuos se ingusteaza si pana la 5 metri, fiind din ce in ce mai racoare. Spre capatul defileului, drumul se largeste, intalnim alt loc de rugaciune, si deodata piata centrala a orasului ofera pelerinilor posibilitatea unui popas pentru a admira atractia principala a Petrei: Al Khazneh sau Tezaurul. In spectacolul sau arhitectural, Al Khazneh, una dintre cele mai elaborate fatade ale mormintelor din Petra, imbina elementele orientale cu cele de sorginte romana. Tezaurul a fost construit pentru regele nabateenilor Aretas al IV-lea, sculptarea lui durand 40 de ani.
Madaba – Bis. Sf. Gheorghe
In interiorul bisericii, intr-un mozaic original ce acopera o parte din pardoseala, se pastreaza pana astazi una dintre cele mai vechi harți ale Țarii Sfinte. Harta din mozaic, intinsa pe podeaua bisericii, dateaza din anul 560. Pe aceasta harta apar ilustrate Palestina, cetatea Ierusalim, orașul Betleem, orașul Ierihon, raul Iordan, Marea Tiberiadei și Marea Moarta. Astfel, prin secolul al VI-lea, orașul era deja renumit pentru școala de produs mozaicuri pe care o gazduia. Deși cei mai celebri meștesugari in mozaic au ramas cei din cetatea Constantinopol, trebuie știut faptul ca majoritatea sunt tributari experienței și artei in mozaic dezvoltate in Madaba. Primele mozaicuri din Madaba au fost scoase la lumina din intamplare, in timp ce locuitorii cautau pietre cioplite din vechile cladiri, pentru a le folosi la altele noi. In orașul Madaba au fost descoperite mai multe biserici bizantine, toate purtatoare de mozaicuri vechi. Imediat dupa aceasta data, localitatea Madaba a ajuns renumita drept “orașul mozaicurilor” din Iordania. Harta in mozaic a fost descoperita in anul 1896, in timpul reconstruirii bisericii inchinate Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Inițial, aceasta harta a facut parte din podeaua pardosita cu mozaic a unei biserici bizantine construite in vremea imparatului Iustinian (527-565). Se crede ca harta ar fi servit inițial pentru orientarea mai ușoara a pelerinilor in Țara Sfanta. In deceniile urmatoare, mari porțiuni din moziac au fost avariate din cauza incendiilor. Harta din Madaba constituie cea mai veche reprezentare a Țarii Sfinte și a cetații Ierusalim, care s-a pastrat pana astazi. Cu aproximativ doua milioane de pietre colorate, harta infatișeaza dealuri și vai, sate și orașe din Palestina și delta Nilului. Inițial, harta avea o lungime de 21 de metri și o lațime de 7 metri. Astazi, ea se pastreaza in proporție de o treime.
Acte necesare:
- Pașaport cu doua pagini libere valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in țara (nu este acceptat pașaportul temporar).
Grup minim 35 pers.
Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata.
Bine de stiut
- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligatsa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
- Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte lafrontiera).
- Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
- Compania aeriana isi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.
- Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel si Iordania.
- Bagaje: bagajul de cala (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mana max. 7 kg/ pers. (fara lichide, cosmetice, obiecte taioase sau ascutite)
- Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Tariful pentru optionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicarii programului
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
- Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara
ATENTIE – VA RUGAM SA PASTRATI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SA-L ARATAM LA INTRAREA IN AEROPORTUL DIN ISRAEL (chiar daca este electronic).
Conditii oferta
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
- Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.