4
aug.Avem o planetă unică în univers şi foarte frumoasă. Sunt multe regiuni, zone şi destinaţii fără grad de comparaţie, sunt unice în lume. Însă multe dintre acestea sunt la un prag de a fi distruse de factorii de mediu şi sociali. Încălzirea globală, poluarea, schimbările climatice, numărul tot mai mare de turişti, creşterea numărului populaţiei etc., toţi aceşti factori influenţează aceste zone.
Top 5 destinaţii turistice minunate pe care să le vizitaţi înainte să dispară!
Parcul Național Glacier este situat în nordul statului Montana – Statele Unite ale Americii, masivul Rocky Mountain, la granița cu Canada. Parcul cuprinde peste 4000 de km2 şi include părţi din două lanţuri muntoase, peste 130 de lacuri de munte, peste 1000 de specii diferite de plante şi sute de specii de animale. Face parte dintr-o regiune protejată ce cuprinde 41 000 de km2.
Parcul Național Glacier a fost înfiinţat la 11 mai 1910. Acesta prezintă caracteristici aparte din punct de vedere geologic, geografic și climatic, păstrând aproape neatinse diferite sisteme ecologice. Aici au loc diferite cercetări științifice, printre care și cele cu privire la încălzirea globală a pământului. De partea cealaltă a graniței, în Canada este situat Parcul Național Waterton-Lakes. Ambele parcuri au fost considerate în anul 1932, pentru prima oară în lume, un singur parc unitar sub numele de Waterton-Glacier Internațional Peace Park.
În urmă cu zeci de mii de ani, zona era acoperită de gheţari, dar încălzirea globală şi schimbările climatice au redus numărul acestora la 150 în 1850. În prezent, în zona Parcului Național Glacier mai sunt 25 de gheţari, iar oamenii de ştiinţă estimează că aceştia vor dispărea până în 2030. Ar fi cazul să vă grăbiţi şi să vizitaţi Parcul Național Glacier.
Veneția este principalul oraș al regiunii Veneto și al Italiei nord-orientale. Veneția are în prezent 266.181 locuitori și este capitala provinciei cu același nume. Întregul oraș (și întreaga lagună) au fost declarate în 1979 patrimoniu al umanității de către UNESCO.
Veneția este împărțit în șase cartiere, așa-numitele „sestieri”: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio și Castello, cuprinzând 118 insule şi 354 poduri. Piața San Marco poate fi considerată centrul orașului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se găsesc: Bazilica San Marco, Palatul Ducal și clopotnița bazilicii. Un alt simbol al orașului este Podul Rialto pe care se găsesc magazine.
Problema Veneţiei ţine de creşterea nivelului apei. La fiecare 10 ani, 2.5 inch din Veneţia se scufundă. În perioada martie – septembrie, oraşul este inundat frecvent, iar în următorii zeci de ani riscă să devină un oraş subacvatic. Dacă doriţi să vă plimbaţi cu gondola pe canalele Veneţie, recomandăm să mergeţi cât mai repede.
Taj Mahal este un mausoleu în orașul Agra, India. A fost construit de împăratul Shah Jahan drept „mausoleul dragostei” în memoria soţiei sale, Mumtaz Mahal. Clădirea a fost construită între 1630 și 1653. În 1983, Taj Mahal a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO și rămâne printre cele mai vizitate și faimoase monumente din lume.
Taj Mahal atrage până la 4 milioane de turişti anual, un lucru bun pentru economia din India, dar dăunător pentru mausoleu. Din cauza poluării, dar şi a traficului mare de turişti, clădirea a suferit numeroase daune ireversibile la faţadă. Autorităţile din turism sunt pe punctul de a închide monumentul pentru public.
Piramidele din Giza se numără printre cele mai cunoscute piramide din antichitate, ele fiind considerate una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Piramidele sunt situate la vest de Valea Nilului, la aproximativ 8 km sud-vest de orașul Giza și 18 km de Cairo, capitala Egiptului.
Din păcate, una dintre cele 7 minuni ale lumii este în pericol. Din cauza schimbărilor climatice şi a traficului de turişti tot mai mare, structurile vechi ale piramidelor au fost afectate, iar oficialii egipteni nu fac nimic pentru a le proteja.
Marea Moartă este o mare continentală fără legătură cu oceanul planetar. Singura apă curgătoare, care o alimentează, este râul Iordan, care este granița naturală dintre Israel, Cisiordania și Iordania, iar iarna, în anotimpul ploios, o parte din șuvoaiele de apă care se adună din deșertul înconjurător se scurg tot aici.
Marea Moartă are oglinda apei la 427 m sub nivelul mării, țărmul inconjurător fiind astfel terenul uscat cu altitudinea cea mai joasă de pe glob, marea deținând deasemenea recordul corpului de apă cel mai jos de pe pământ. Nivelul apei scade în fiecare an cu aproximativ un metru, un proces care accelereaza, existând pericolul de secare a mării.
Conținutul de sare al apei a ajuns în 2011 la 34.2%, acesta fiind unul din cele mai sărate corpuri de apă din lume, de 9.6 ori mai sărat decât oceanul planetar. Conținutul extrem de sare este foarte neprielnic vieții și de aici numele de Marea Moartă. Alte recorduri: este corpul de apa cu cea mai mare concentrație de brom din lume și lacul hipersalin cel mai adânc de pe pământ (306 metri).
SC Bavaria Concept Tour SRL | J40/3143/2018 | CUI 38970773 | Licenţa de turism nr. 7958/ 20.03.2018 | Brevet Turism nr.10797/20.01.2006 - Badiu Camelia | Operator de date cu caracter personal nr. 31581 Polita de asigurare Seria BN nr 000000672 din 15.03.2018 | M.D.R.T. - 0800.86.82.82 | A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro
Adresa: Bucuresti, Str. Mendeleev, Nr. 8, Sector 1 | Telefon: 031- 9792 | Mobil: 0744.300.309 | Email: [email protected]
Lasă un răspuns